Конкурс за детска рисунка организира читалището в Попинци

С наближаването на светлите коледно-новогодишни празници и в този дух на подготовка и очакване екипът на Народно читалище „Искра-1872“ отправя покана към малчуганите да се включите в детския конкурс за рисунка „Роден край“.

„Ще се радваме да пресъздадете в цветове обаянието на родния край така, както сте го видели и усетили с очи и душа, в различните сезони на годината“, споделят организаторите.

Условия за участие

В конкурса могат да участват деца от 6 до 14 години.

Всеки участник представя от една до три рисунки по желание на тема „Роден край”. Сам определя материалите, с които ще работи. Няма ограничение във формата и техниката на изпълнение.

В конкурса могат да участват деца не само от село Попинци, но и от други населени места. Нека и този път творчеството и изкуството ни обединят, заявяват от читалището.

На гърба на всяка рисунка напишете име, възраст на участника, адрес и телефон за връзка.

Рисунките се събират в читалище „Искра-1872“ – с. Попинци или в библиотеката. Децата, които не живеят в село Попинци, но изявят желание да творят и да участват в конкурса могат да изпратят творбите по куриер или поща, в срок до 15 декември 2022 година /четвъртък/, на адрес:

Народно читалище „Искра-1872”

с. Попинци, п.к. 4528

ул. „Георги Димитров”№34

за конкурса „Роден край“

На 20 декември, във фоайето на читалището ще бъде открита изложба с детските рисунки от конкурса „Роден край“ и ще бъдат наградени участниците.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.