Награда от Лайънс конкурс за плакат дойде в Панагюрище

Седмокласничката Симона Дюлгярова спечели трето място в международния конкурс за детска рисунка „Плакат на мира“. Събитието се провежда всяка година, а през настоящата оценяващото жури бе оглавено от пловдивския художник Матей Матеев. Отличени са общо 38 творби от цялата страна.

Конкурсът се организира от Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130-България. Възпитаничката на Петя Караджова участва в групата на деца от 11 до 13 години. Крайният срок за участие бе 15 ноември. Тази година конкурсът беше с тема „Лидерство чрез Състрадание“. Отличените плакати на малките художници участват през съответната година в събитията на националните Лайънс инициативи.

На своя среща членовете на Лайънс клуб – Панагюрище поздравиха малката художничка от Панагюрище, чиято творба се класира на трето място. Симона Дюлгярова е ученичка в 7 клас в ОУ „Двайсти април“, нейна преподавателка по изобразително изкуство е Петя Караджова. Двете получиха сертификати, значки и парична награда от Дистрикт 130. Връчи ги д-р Любомир Димитров, втори вице дистрикт управител на Дистрикт 130. Наградите за отличените участници са между 300 и 150 лева.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.