Любовта като порок, пристрастяване или просто … „зависимост”

Младият поет Михаил Караиванов представи дебютната си стихосбирка

книга

Всички ние сме зависими, било то от обстоятелствата, било от чувствата, които ни владеят, които са около нас. Защото има ли някой, който да не е изпитвал голямата любов? Да не я изживявал, да не се е докосвал до нея, да не е бил дори нараняван, а накрая тя да е оставила своя отпечатък върху неговото сърце?

Именно такива чувства оставя и дебютната стихосбирка на младия поет Михаил Караиванов, която вплита в себе си изключително много чувства, емоции, истории, както и цялата душевност на автора.

Книгата беше представена на 23 април в панагюрския клуб 3,14, като събра многобройна публика. Вечерта се превърна в необикновена, тъй като събра няколко изкуства, обединявайки ги.

Мишо-Караиванов

Поезията, води към музата, от там се ражда музиката, за да се стигне и до прекрасната изложбата, която беше наредена. Тя бе дело на Моника Димитрова, която с прецизност показа снимки, на които присъстваше и част от поезията на Михаил.

Тук е моментът да се отбележи, че благодарение на Моника е факт и корицата на стихосбирката. В ролята на водещ прекрасно се вписа Стефан Рапонджиев, който е и редактор на стихосбирката.

С точна и логическа мисъл Михаил успява да вплете музика и поезия. Всеки стих при него е песен, изградена в прекрасни тоналности. Доказателство за това е и третата авторска и първа студийна песен на група MODICA, озаглавена „Зависимост”, която е по текст на Мишо. Вечерта продължи с много положителен заряд и рок концерт от MODICA.

Модика

Книгата „Зависимост” съдържа 49 стиха, като част от тях са публикувани във фейсбук-страницата Изгубени в думите. Разделени са в четири глави. В първата се разказва за появата на любовта, във втората за появата на зависимост към тази любов, в третата за появата на проблемите между героите и в четвъртата – за раздялата. Цената на книгата ще бъде 5 лева, на стойността на едни цигари. Хубавото при нея е, че не трябва всеки ден да я купувате.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.