Безплатни профилактични прегледи за над 600 деца в Панагюрище

На над 600 деца от детските градини на територията на Панагюрище и от ДЦДМУ „Дъга“ ще бъдат извършени безплатни профилактични прегледи. Те стартират на 14 май, понеделник, от 15:30 часа и ще се провеждат по утвърден график в здравните кабинети на детските заведения.

Родителите ще бъдат информирани за дейностите по Програмата от директорите на детските градини и ДЦДМУ „Дъга“ чрез провеждане на информационни срещи.

В детските градини ще бъдат извършени прегледи от педиатър за общото физическо развитие, дихателната система, сърдечно-съдова система, опорно-двигателен апарат.

На деца, при които бъдат установени дихателни или сърдечни проблеми, ще бъдат извършени консултации със специалисти.

В ДЦДМУ „Дъга“ освен преглед от педиатър ще бъде осъществена и съвместна работа между психолога на Центъра и психолога на „Уни Хоспитал“.

Специалистите от болницата ще изготвят Амбулаторен лист от проведените профилактични прегледи, който ще се издава в два екземпляра – един за родителя и един за „Уни Хоспитал“.

Проектът се изпълнява в партньорство между Община Панагюрище и Отделението по педиатрия към „Уни Хоспитал“ и ще постави началото на дългосрочна програма, която постепенно да обхване детските градини в останалите населени места в община Панагюрище, както и училищата. Проектът е финансиран от бюджета на Община Панагюрище.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.