Незабравимите стихове на Вапцаров с гласовете на младите хора в спектакъл в Баня и Бъта

На 6 април и на 13 април гимназисти от СУ “Нешо Бончев“ гостуваха в НЧ “Пробуда- 1872“ с. Баня и в НЧ „Н. Й. Вапцаров“ в с. Бъта. На читалищните сцени в двете села те представиха поетичен спектакъл по стихове на Никола Вапцаров „Борбата е безмилостно жестока „… но, все пак, „понякога ще идвам във съня ти“. Сценарият е дело на Нистор Хаинов, преподавател по изобразително изкуство в училището и бе създаден по повод Бончевите празници.

И в двете селища спектакълът премина при много голям интерес с почти пълни зали, което скоро не се беше случвало, не само заради ковид. Явно хората са зажаднели за изкуство, културни срещи и сценични изяви. Кметът на Бъта лично поздрави артистите, като дори се включи с кратко рецитиране на „Завод“ от Вапцаров, и пожела на младите хора много творчески успехи, а на жителите на Бъта, напълнили залата, нови вълнуващи срещи с изкуството.

Премиерата на поетичния спектакъл бе по време на официалната церемония за връчване на Националната награда за литературна критика „Нешо Бончев“, състояла се на 30 март в камерната зала на Театъра Дом-паметник в Панагюрище.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.