16 куб м нелегална дървесина заловиха горски инспектори в областта

Три екипа горски служители са извършили проверки в трите контролни горски пункта в района на Регионална дирекция по горите – Пазарджик в периода 15-18 юли т.г. Проверени са общо 198 превозни средства, натоварени с дървесина. Нарушения не са констатирани.

Photo by Khari Hayden on Pexels.com

Не е така обаче при проверките от  инспекторите на държавните горски предприятия. Те са направили  общо 1 867 проверки на 813 обекта за добив на дървесина, 784 превозни средства, 267 физически лица и др. В резултат са съставени 14 акта за административни нарушения, задържани са ок. 16 кубически метра дърва, един килограм недървесни горски продукти, каруца, моторен трион и други инструменти.

4327 проверки са извършени от служителите от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите през същия период в страната.  Съставени са 41 акта и 22 констативни протокола. Основно установените нарушения са за добив и съхранение на дървесина от немаркирани дървета, липса на превозен билет, нефункциониращи GPS устройства, преработване и експедиране на дървесина и др.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.